Βασιλικός Φασιανός

Image
Διαβάστε περισσότερα...
Βασιλικός Φασιανός
Το κύριο πλεονέκτημά του είναι η εκπληκτική ομορφιά. Και σχεδόν έγινε η αιτία της εξαφάνισης των πτηνών κινούνται ενεργά στο φυσικό τους περιβάλλον. Ωστόσο, οι φασιανοί κατόρθωσαν να εξημερωθούν και σήμερα μπορούν να δουν σε πολλά αγροκτήματα σε όλο τον κόσμο. Η κεφαλή και ο λαιμός συνδυάζουν περιοχές λευκού και μαύρου. Τα φτερά και το σώμα καλύπτονται με λευκά και χρυσά φτερά με μικρά κομμάτια μαύρου και κάστανου. Τα ουρά φτερά είναι λευκά, αλλά έχουν κιτρινωπά άκρα και έντονα μαύρα εγκάρσια λωρίδες.

Φασιανός Silver

Image
Διαβάστε περισσότερα...
Φασιανός Silver
ή πιο επιστημονικά: lophura nycthemera. Είναι ένα είδος φασιανού που απαντάται στα δάση, κυρίως στα βουνά, της ηπειρωτικής Νοτιοανατολικής Ασίας και της ανατολικής και νότιας Κίνας. Το αρσενικό είναι ασπρόμαυρο, ενώ το θηλυκό είναι κυρίως καφέ.
Και τα δύο φύλα έχουν γυμνό κόκκινο πρόσωπο και κόκκινα πόδια. Οπως και άλλοι φασιανοί, o αργυρός φασιανός τοποθετήθηκε στο γένος Phasianus όταν περιγράφηκε από τον Carl Linnaeus το 1758.

Φασιανός Lady Amherst

Image
Διαβάστε περισσότερα...
Φασιανός Lady Amherst
Είναι πουλί της τάξης των Γαλλιφόρων και της οικογένειας των Φασιανιδών. Το όνομα του γένους είναι από τα αρχαία ελληνικά khrusolophos, «με χρυσό λοφίο». Το αγγλικό όνομα και amherstiae τιμούν τη Sarah Amherst, η οποία ήταν υπεύθυνη για την αποστολή του πρώτου δείγματος του πουλιού στο Λονδίνο το 1828. Ο φασιανός της Lady Amherst βρίσκεται στην κόκκινη λίστα των απειλούμενων ειδών. 

Χρυσός Φασιανός

Image
Διαβάστε περισσότερα...
Χρυσός Φασιανός
είναι γένος πτηνών, που ανήκει στην οικογένεια Φασιανίδες και στην τάξη Ορνιθόμορφα υπάρχουν περίπου 25 είδη, με καταγωγή από την Ασία. Το πτηνό ήταν γνωστό απότα αρχαιότατα χρόνια, καθώς θεωρούνταν εκλεκτό κυνήγι. Το μήκος του αρσενικού Φασιανού φθάνει τα 80 εκατοστά περίπου και έχει χαλκόχρωμο φτέρωμα, με μαύρες ραβδώσεις. Χαρακτηρίζεται από έντονο φυλετικό διμορφισμό καθώς ο θηλυκός φασιανός είναι μικρότερος σε μέγεθος από τον αρσενικό και δεν έχει εντυπωσιακά χρώματα.

Παγώνι

Image
Διαβάστε περισσότερα...
Παγώνι
ή παγόνι: είναι πτηνό της οικογένειας των φασιανιδών, της τάξης των ορνιθόμορφων.
Κατάγεται από τα δάση της Νότιας Ινδίας. Στην Ευρώπη ήρθε από την αρχαιότητα και εξημερώθηκε με άγνωστο τρόπο. Ήταν γνωστό στη Μεσοποταμία, την Αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη. Ήταν πιστευτό ότι το προστάτευαν οι Θεοί και ήταν συνηθισμένο να βρίσκεται στους ναούς και στις αυλές των πλούσιων σπιτιών. Σήμερα στην Ινδία το παγώνι είναι προστατευόμενο είδος. Το παγώνι ζει στα ανοιχτά δάση και αναζητεί την τροφή του είτε στο χάραμα της ημέρας είτε αμέσως πριν από το ηλιοβασίλεμα.

Φραγκόκοτα

Image
Διαβάστε περισσότερα...
Φραγκόκοτα
Η φραγκόκοτα ή Numida melaegris στα λατινικά ανήκει στην οικογένεια των Numididae.
Οι φραγκόκοτες συγκαταλέγονται στους παλαιότερους εκπροσώπους του είδους και η καταγωγή τους είναι από την υποσαχάρια Αφρική. Προτιμάει περιοχές με ξηρό κλίμα και ανοιχτούς βοσκότοπους όπως σαβάνες, καλλιεργήσιμες εκτάσεις ή παρυφές δάσους.
Οι φραγκόκοτες είναι πουλιά μεγάλου μεγέθους με βάρος που κυμαίνεται από τα 700 γραμμάρια μέχρι τα 1.600 κιλά και μήκος 40-71 εκατοστά. Από όλα τα είδη φραγκόκοτας αυτό που εισήχθηκε και είναι το πιο διαδεδομένο στην Ευρώπη είναι η κρανιοφόρος φραγκόκοτα η οποία χρησιμοποιείται τόσο για το κρέας ή τα αυγά της όσο και ως κατοικίδιο.

Πέρδικα Chukar

Image
Διαβάστε περισσότερα...
Πέρδικα Chukar
Είναι μια ευρασιατική πέρδικα των ορεινών υψίπεδων περιοχών. Στην Ελλάδα αναφέρεται πολλές φορές ως νησιωτική και πολλές φορές συγχέεται με την ορεινή πέρδικα. Είναι το εθνικό πουλί του Ιράκ και του Πακιστάν και το όνομά της προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη Chakor. Το σώμα είναι στρογγυλεμένο με μήκος περίπου 35 εκατοστά τρέφεται κυρίως με μεγάλη ποικιλία σπόρων αλλά Και μικρά έντομα. Συνήθως τις βρίσκουμε σε βραχώδεις πλαγιές ή κάτω από μικρούς θάμνους όπου προτιμάει να φτιάχνει και τις φωλιές της.

Παπαγάλος ΡίκΝεκ

Image
Διαβάστε περισσότερα...
Παπαγάλος ΡικΝεκ
Είναι από τα πιο ευφυή και κοινωνικά είδη παπαγάλων. Πρόκειται για πανέξυπνα και πολύ κοινωνικά πουλιά που δένονται ιδιαίτερα με τον άνθρωπο που τα φροντίζει.
Τα πουλιά ringneck προέρχονται από τις Ινδίες, αλλά ζουν και αναπαράγονται στην Αφρική και την Ασία. Το κυριότερο χαρακτηριστικό των ringneck parakeet, από το οπποίο πήραν και το όνομά τους, είναι ο δακτύλιος φέρουν σε πιο έντονο βαθμό τα αρσενικά γύρω από το λαιμό τους. Το συνολικό τους μήκος μαζί με τα φτερά της μακριάς ουράς τους αγγίζει τα 45 εκατοστά. Έχουν ανεπτυγμένη την ικανότητα της μίμησης και μπορούν να αναπτύξουν όχι μόνο πλούσιο λεξιλόγιο και να σχηματίζουν ολοκληρωμένες εκφράσεις με νόημα.

Τρυγόνι

Image
Διαβάστε περισσότερα...
Τρυγόνι
από τα χαρακτηριστικότερα «αγριοπερίστερα» της ελληνικής ορνιθοπανίδας, είναι ένα θήραμα παραδοσιακό στην πατρίδα μας. Το μήκος σώματος του είναι (24-) 27 έως 28 (-29) εκατοστά. Ξεχειμωνιάζει στη Σενεγάλη, Τυνησία, Μαρόκο κλπ. στην Ελλάδα εμφανίζεται την άνοιξη είναι σχεδόν αποκλειστικά χορτοφάγο πουλί, η διατροφή του περιλαμβάνει σπόρους κι άγριους καρπούς. Έχει υποστεί και εξακολουθεί να υφίσταται πολύ μεγάλη πίεση από το κυνήγι νόμιμο ή παράνομο.

Ροζέλες Ολλανδίας

Image
Διαβάστε περισσότερα...
Ροζέλες Ολλανδίας
είναι πανέξυπνα και πολύ περίεργα πουλιά.Είναι λίγο δύσκολα ως προς την εξημέρωσή τους διότι αισθάνονται φόβο, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Αυτά τα εντυπωσιακά πτηνά προέρχονται από την μακρινή Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Προτιμούν τις δασικές περιοχές, όπου επικρατεί πυκνή βλάστηση. Στη φύση τρέφονται με διάφορους σπόρους, χορταρικά, φρούτα και έντομα. Το μέγεθός τους κυμαίνεται γύρω στα 30cm.

Κότα Νάνος

Image
Διαβάστε περισσότερα...
Κότα Νάνος
Λέγοντας Κότες νανάκια Bantam λέγονται οι ράτσες μικρόσωμης κότας αλλά και τα υποείδη τα οποία έχουν πολύ μικρό μέγεθος. Το όνομα bantam προέρχεται από το ομώνυμο λιμάνι της Ινδονησίας από όπου οι Ευρωπαίοι ναύτες ανεφοδίαζαν τα πλοία τους με μικρόσωμες ράτσες κότας για τα ταξίδια τους. Τις περισσότερες φορές οι μεγαλόσωμες ράτσες έχουν και μια αντίστοιχη νάνα η οποία έχει περίπουτο 1/4 με 1/5 του μεγέθους της ενώ παρουσιάζει όλα τα χαρακτηριστικά. Αποτελούν ιδανικό απόκτημα, είναι μέτριας αυγοπαραγωγής με περίπου 150 αυγά το χρόνο. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα αυγά από τα νανάκια είναι μικρότερα και έχουν περίπου το 1/3 του μεγέθους ενός κανονικού αυγού, τρώνε κυρίως χόρτα, έντομα και ελάχιστους σπόρους..

Μπάτζι

Image
Διαβάστε περισσότερα...
Μπάτζι
Το μπατζεριγκάρ (budgerigar) πιο γνωστό ως μπάτζΙ (επιστημονική ονομασία Melopsittacus undulatus) είναι ένας μικρός σε μέγεθος παπαγάλος, με μακριά ουρά, ο οποίος σιτίζεται συνήθως με σπόρους. Το μπάτζι είναι το μόνο είδος του γένους Melopsittacus. Το χρώμα τως φτερών του είδος είναι πράσινο και κίτρινο με μαύρα, σημάδια στον αυχένα, την πλάτη και τις φτερούγιες. Ωστόσο στην αιχμαλωσία έχουν εκτραφεί πουλιά με άλλα χρώματα όπως μπλε, λευκά, κίτρινα, γκρι, ακόμη και με μικρά τσουλούφια στο κεφάλι. Οι νεοσσοί και τα νεαρά πουλιά είναι μονομορφικά, ενώ οι ενήλικες ξεχωρίζουν από τον χρωματισμό της βάσης του ράμφους τους, αλλά και τη συμπεριφορά τους.

Εμού

Image
Διαβάστε περισσότερα...
Εμού
Το εμού είναι πτηνό της τάξης των Καζουαριόμορφων. Το εμού είναι πουλί που δεν μπορεί να πετάξει, έχει μαλακά, καφέ φτερά και ύψος που φθάνει μέχρι και 2 μέτρα.
Έχει μακρύ λεπτό λαιμό και πόδια. Τα εμού μπορούν να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις με έναν γρήγορο και οικονομικό τροχασμό και, σε περίπτωση ανάγκης, μπορούν να φτάσουν την ταχύτητα των 50 χλμ /ώρα . Τα μακριά πόδια τους επιτρέπουν να κάνουν διασκελισμούς μήκους μέχρι και 275 εκατοστών. Ζουν όταν οι περιστάσεις το απαιτούν νομαδικά και μπορούν να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις για να βρουν τροφή.

Πλατώνι

Image
Διαβάστε περισσότερα...
Πλατώνι
είναι μηρυκαστικό θηλαστικό της οικογένειας των ελαφίδων. Η επιστημονική του ονομασία είναι Dama dama περιλαμβάνει δύο υποείδη. Ανήκει στην οικογένεια Ελαφίδες (Cervidae), του οποίου του γένους αποτελεί μονοτυπικό είδος. Μερικοί ταξινομητές κατατάσσουν το σπάνιο πλατώνι της Μεσοποταμίας. Αυτό το συνηθισμένο είδος είναι ιθαγενές στη δυτική Ευρασία, αλλά έχει εισαχθεί σε πολλά κράτη. Στην Ελλάδα σε άγρια μορφή ζει μόνο στην Ρόδο, ενώ έχει εισαχθεί και στην Λήμνο.

Ινδικό Χοιρίδιο

Image
Διαβάστε περισσότερα...
Ινδικό Χοιρίδιο
Το ινδικό χοιρίδιο (Cavia porcellus • Κάβια το χοιρίδιον), επίσης γνωστό ως ινδόχοιρος, είναι ένα είδος τρωκτικών της οικογένειας των Καβιιδών και του γένους Κάβια. Τα ινδικά χοιρίδια είναι μικρά ζώα που φτάνουν τα 25 εκατοστά σε μήκος και τα 1200 γραμμάρια σε βάρος. Διάρκεια ζωής: 5-8 χρόνια αλλά έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις που έφτασαν και τα 14 έτη.

Κουνέλι Πεταλούδα

Image
Διαβάστε περισσότερα...
Κουνέλι Πεταλούδα
Μεσαία κουνέλια αρχικό χρώμα. Στο κύριο λευκό φοντο στο πίσω μέρος και στις πλευρές υπάρχουν διάστικτες μαύρες κηλίδες διαφορετικού μεγέθους και διαμόρφωσης.
Είναι κουνέλια μεσαίου μεγέθους και ζυγίζουν 2 ή 3 κιλά. Το παρατσούκλι της πεταλούδας αναφέρεται στο μοναδικό σημείο στη μύτη της με τη μορφή διπλών φτερών και στις δύο πλευρές του προσώπου, που αντανακλούν την εικόνα του εντυπωσιακού εντόμου.

Θιβετιανό Μαστίφ

Image
Διαβάστε περισσότερα...
Θιβετιανό Μαστίφ
Το σκυλί βουνό, ο Μαστίφ είναι είδος σκύλου, με χαρακτηριστικό το μεγάλο τους κεφάλι με ρυτίδες και δίπλα σαγόνια και τα μικρά τους μάτια. Όμως το Αγγλικό Μάστιφ θα σας καταπλήξει με την ηρεμία του και την υπομονή του. Το γονιδίωμα των σκύλων δείχνει ότι οι σκύλοι μαστίφ και μολόσερ συνδέονται στενά μεταξύ τους. Είναι ένας καλόκαρδος γίγαντας που δεν χρειάζεται πολλή τροφή σε σχέση με τον όγκο του, αλλά χρειάζεται χώρο για να τρέξει και αρκετή άσκηση. O σκύλος αυτός αποτελεί τον τέλειο φύλακα, χωρίς να χρειάζεται πολλή εκπαίδευση. Για να γίνει όμως αυτό απαιτείται αρκετή τροφή, μια που το μέγεθός του μπορεί να φτάσει τα 90 κιλά για τα θηλυκά και τα 100 κιλά αν πρόκειται για αρσενικό.

Ποιμενικός Κεν. Ασίας

Image
Διαβάστε περισσότερα...
Ποιμενικός Κεν. Ασίας
Ο Ποιμενικός Κεντρικής Ασίας (Alabai) είναι μια αρχαία φυλή σκύλου από τις περιοχές της Κεντρικής Ασίας. Δεν είναι αποτελέσματα τεχνητής επιλογής αλλά μια φυσική φυλή σκύλου που οι λαοί της Κεντρικής Ασίας αποκαλούν Alabai. Παραδοσιακά η φυλή χρησιμοποιήθηκε για φύλαξη κοπαδιών, καθώς και για προστασία. Είναι χωρίς αμφιβολία μια από τις αρχαιότερες φυλές σκύλων στον κόσμο, με ιστορία που ξεπερνά τα 5.000 χρόνια. Ένας καλά φροντισμένος σκύλος μπορεί συχνά να ζήσει για 14 ή περισσότερα χρόνια.

Πληροφορίες

Ranjo Costa

Δ/νση: Μυλοπόταμος Δράμας
ΤΚ: 66100
Τηλ. Επικοινωνίας: 6974067058

Ωράριο Λειτουργίας

Θερινή Περίοδος:
(Από 01 Ιουνίου έως και 31 Αυγούστου)
Ωράριο Λειτουργίας: Καθημερινά 18:00 - 23:00
Ωράριο Ιππασίας: 19:00 - 22:30

Χειμερινή Περίοδος:
(Από 01 Σεπτεμβρίου έως και 31 Μαΐου)
Ωράριο Λειτουργίας: Σάββατο & Κυριακή 10:30 - 17:00
Ωράριο Ιππασίας: 11:00 - 16:00

JB Cookies